2019-03-05 12:06:24• hírek • MTI

Állatoknak felírt szerekkel gyógyítják magukat a venezuelaiak

A gazdasági összeomlás szélén tántorgó dél-amerikai országban olyan súlyos a gyógyszerhiány, hogy az emberek jobb híján házi kedvenceiknek felírt szerekkel gyógyítják magukat – írta a Bloomberg.

Venezuelában drámai gyógyszerhiány alakult ki az elmúlt években. A létfontosságú gyógyszereket gyakran külföldről, rokonaik segítségével vagy a feketepiacról tudják csak beszerezni, utóbbi pedig a horribilis árak miatt a legtöbb ember számára nem jöhet szóba.

 

De az egyszerű fájdalomcsillapítók beszerzése is megoldhatatlan feladatnak tűnik. Ezért egyre többen fordulnak az állatorvoshoz, és nem csak azért mert házi kedvencük beteg lett. Az állatgyógyászati készítmények viszonylag széles körben elérhetők, mivel beszerzésük nem a központi állami intézményeken keresztül történik – számolt be a Bloomberg.

 

A kutyáknak, macskáknak felírt szereket a kétségbeesett páciensek szedik. Az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy ez csak mint végső megoldás jöhet szóba. Az állatgyógyászati készítmények összetevőiben nagy különbségek lehetnek, és az adagolás sem mellékes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: